сряда, 8 март 2017 г.

thumbnail

15 Грешки, Които Правите В Грижата За Вашата Коса!

Красотата е комплексна. Поддържаната коса играе една от ключовите роли в създаването на един уникален и привлекателен образ.
Представяме ви най-често срещаните грешки на жените, в стремежа си да имат косата на мечтите си.

Грешка № 1. Избор на грешен шампоан
Вашият избор на шампоан е от решаващо значение за вашата косата. За да се избегнете вредните последици се уверете, че шампоана е  подходящ за вашия тип коса.

Грешка № 2. Миене на косата прекалено често или не достатъчно.
Препоръчителната честота зависи от индивидуални фактори, като например вашия тип коса, както и качеството на водата, която използвате. Ако косата ви се омазнява е препоръчително да миете косата си веднъж на всеки 1-2 дни.

Грешка № 3. Неправилно прилагане на шампоана 
Срешете косата си внимателно, преди миене. Количеството шампоан, зависи от дължината на косата. Бъдете внимателни, да не се използва твърде много.
Сложете шампоан върху дланите си и ги разтрийте до образуване на пяната. След това нанесете шампоана в корените на косата си. Използвайте масажиращи движения, като докосвате само с пръсти (а не с ноктите си, за да се избегнете причиняването на драскотини).

Грешка № 4. Когато забравите да овлажните и подхраните косата.
Можете да използвате специални балсами и маски за коса (уверете се, че продуктите, които използвате, не са вредни за вашия тип коса). Използвайте балсам, едновременно с шампоан или веднага след това. Правилният начин да се прилага балсам е да се нанесе по цялата дължина на косата, като се избягва втриване в кожата.
Маските за коса – не трябва да ги използвате повече от един път седмично.

Грешка № 5. Температурата на водата
Много хора използват прекалено гореща вода при измиване на косата. Това е сериозна грешка. В идеалния случай, трябва да се използва топла или хладка вода – това ще помогне за премахване на мръсотията и подобряване на кръвообращението.
Най-добре е да се завърши с хладен или студен душ – такъв финал ще стимулира кръвообращението в корените на косата и ще направи косата ви да изглежда гладка и лъскава.
ВИЖ ОСТАНАЛИТЕ ГРЕШКИ ТУК

Абонирайте се

Научете първи най-интересното от нас :)

No Comments

Предоставено от Blogger.